Forum Integration phpBB

  • Hello,


    I am looking to integrate phpBB into my current website that is running EQDKP (2.2). Now, I have a Godaddy website and CPanel which allows me to install PhpBB fairly easily.


    Here Are my Questions:



    How do I integrate phpBB into my current website?
    Should I use Godaddys installer?


    How would I add a forum tab in EQDKP assuming the install is successful and put the forum layout inside?


    Thank you Very much for your Help,

  • You can use the bridge to include your phpBB installation into your EQdkp Plus. As long as you have the database credentials of your phpBB, you should be able to use any installer you want.

    Hello Sir,


    Thank you for your reply, can you give me a link to download the bridge so I may embed phpBB into my site?

  • No Download required, the bridge is already available in the core package

    Hello Sir,


    Thank you for your reply, I apologize as I have a lack of knowledge in the field however I would just go about phpBB normally and everything would correspond automatically and it would work? How would I exactly go about implementing the forum system into EQDKP?


    Thank you,
    Cuxor

  • Please install EQdkp Plus first and have a look at the administration section. The most configuration options are self explaning and additionally, all of them have a short help text with them.


    If you afterwards still don't have a clue, just ask again.


  • Hello Sir,


    Thank you, I have found it, my bad. Also, rather than making a new thread, I have another question. I have accidentally deleted the "Raids" tab from the DKP System button.
    [Blocked Image: http://i.imgur.com/rfLGVVN.png]I have looked for a way to make it come back and it seems it had something to do with Portal>Article management system as after I deleted the raid article category it went away. To no avail I have tried looking to undo my actions and figuring out a solution, but I currently cannot. Can you help me with this Sir?



    Thank You

  • Yes. Definitly ;) if you want to use a new Version of a Board, you Need lastest 2.2 Version :) 1.x is pretty Old :)

    Hello Sir,


    So I have created a bridge, and I am not sure if it is working properly. However the UI said it was. So the bridge is supposed to work like this if it was done properly?


    *User Logs into EQDKP*
    *Clicks on forum tab*
    *Is logged into forum automatically*


    It is not doing that for me...


    Thank You for your help :)

  • To get the single-sign-on working, you have to set the correct cookie path on both systems.
    In your case, this maybe should be .savageguild.net including the dot in the beginning.

    Hello Sir,


    Hmm, its still not working. I have tried logging out and logging in to see if it automatically logs me into the forum tab however it does not these are my settings:


    [Blocked Image: http://i.imgur.com/noqrgrN.png]
    [Blocked Image: http://i.imgur.com/96wliHz.png]


    Is this correct?


    Thanks

  • Had I wrote something with / in it? I think not ;)

    Hello Sir,


    Thank you, I corrected the error. However, it is requesting me to login with my PHPBb3 Account, I want it the other way around (logging into your EQDKP account automatically logs you into the forum account) as my users have already created accounts via EQDKP not phpBB3.


    Also (Stupid me) This happens now when I try to log into my original EQDKP account when I go to the Administrator Panel... This is the account I made when I setup the entire website...
    [Blocked Image: http://i.imgur.com/JkRWRaS.png]


    [Blocked Image: http://i.imgur.com/CfePjOZ.png]
    And my forum account does not have EQDKP admin...


    Hmm I might have totally destroyed my own website. (Facepalm)

  • However, it is requesting me to login with my PHPBb3 Account, I want it the other way around (logging into your EQDKP account automatically logs you into the forum account) as my users have already created accounts via EQDKP not phpBB3.

    Simple. You can't. The bridge accesses the database of your installed forum and uses the userdata to authenticate users within EQdkp Plus. Once your users have an account with your forum software, they can use it to log in to your EQdkp Plus. When they log in, they get logged in with the same data into your forum. There is no other way this can work.


    Maybe you can manage to find a bridge to EQdkp Plus from within your forum software.


    This happens now when I try to log into my original EQDKP account when I go to the Administrator Panel... This is the account I made when I setup the entire website...
    And my forum account does not have EQDKP admin...

    With the credentials you have given during the installation of EQdkp Plus, you should be able to log in and check the permissions you have set.

  • Simple. You can't. The bridge accesses the database of your installed forum and uses the userdata to authenticate users within EQdkp Plus. Once your users have an account with your forum software, they can use it to log in to your EQdkp Plus. When they log in, they get logged in with the same data into your forum. There is no other way this can work.
    Maybe you can manage to find a bridge to EQdkp Plus from within your forum software.


    With the credentials you have given during the installation of EQdkp Plus, you should be able to log in and check the permissions you have set.

    Hello Sir,


    I dont recall a credentialed account during the installation progress, however I did create my account as the master admin account (the one I was using) during the installation.


    Is there anyway to find that information out post installation?


    Thanks

  • You only can modify them to regain access, if you don't remember the username and password, that you definately had to set during the installation process.


    https://eqdkp-plus.eu/wiki/Restore_Admin_User

    Hello Sir,


    I tried that and still no success.


    This is what the mySQL looks like:


    [Blocked Image: http://i.imgur.com/ze760eT.png]


    I did notice that there are multiple lines with user ID 23, should It cause a conflict?


    This is what happens when I try to log in to the Admin Console with my "Back up account"


    [Blocked Image: http://i.imgur.com/WgXRZ3I.png]


    This is what happens when you try to register a new account:


    [Blocked Image: http://i.imgur.com/SSnYJCO.png]


    It seems like the website is stuck in the bridge mode being activated even after I deleted the forum database as well as its files awhile back.


    Thank you for your Help,
    Cuxor

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!